Stay focused

Legyél produktívabb

Nem érzed a produktivitást a napjaidban? Íme 5 tanács, amikkel garantáltan változást hozhatsz az életedbe!

2016. augusztus 17. 21:12 - Ensō

Vizsgáljuk csak meg egy kicsit ezt a szép magyar szót  : SZABADIDŐ. A szóban benne foglaltaik az, hogy szabad, ezáltal utalva a szó második felére az időre. Számomra ez azt a jelentést hordozza , hogy szabadon választhatod meg a saját idődet, amivel te rendelkezel, arra, hogy mire fogod azt felhasználni. Ezt az időt eltöltheted ágyban fekvéssel, az életeden való filozofikus elmélkedéssel, de ez nem lesz produktív, és így ezáltal a saját idődet, ami szabad volt, nem hogy előremutatóan töltötted volna, de még léptél is pár lépést hátrafelé az elme önámító csapdájában. (Majd holnap, holnap már tuti!) Szeretnék neked 5 tanácsot megosztani, amit ha megfogadsz, akkor már úgy dőlhetsz le este az ágyban, hogy : ''Igen, ez a napom produktív volt, és a holnapi még produktívabb lesz! Mert hidd el, kedves olvasó, ha bekerülsz a produktivitás napjaival eltöltött tevékenységhalmazba, azután nagyon fájó szívvel mondanál le arról a lehetőségről, ami minden nap megadatik számodra, ami nem más, mint a .: FOLYAMATOS FEJLŐDÉS. 

 

glass-time-watch-business.jpg


  Nos barátom, íme 5 tipp, amivel sokkal produktívabban hajthatod este nyugovóra a fejedet :



 1.  A legfontosabb, a reggeli rutinod kialakítása !


Nagyon fontos, ahhoz, hogy a napod jól kezdődjön, ki kell magadnak alakítanod egy saját reggeli rutint, amit még akkor is elvégzel minden reggel, ha a Magyar Viharjelző Centrum hatalmas orkánt jelentett be, ami épp a házad felé tart! 
A reggeli rutin legfontosabb pontja lehet az, hogy átgondolod a napodat, tollat/ceruzát ragadsz, előveszed a naplódat (mert lesz naplód) , és leírod azon pontokat, amiket mindenképp megszeretnél valósítani azon napon. Így sokkal áttekinthetőbben tudod a feladataidat végezni, egyiket a másik után és pozitív érzéssel fog eltölteni téged, amikor a kis négyzetbe, amit rajzoltál mellé, berajzolhatod végre a pipát , ami jelzi, hogy nem voltál lusta, és végezted a dolgod. Mert minden, ami közted, és az álmaid között van, az nem más, mint a produktivitás, tevékenység, vagy fogalmazhatnánk úgy is, hogy : MUNKA!. Persze nem abban az értelemben, mikor a tényleges munkahelyedre kell menned, hanem amikor MAGADON DOLGOZOL. Mert te vagy a legfontosabb, tiszteld magadat. A reggeli rutinod nagyon jó ha tartalmaz testmozgást, mivel a napodat 70% energia helyett 120% energiával kezdheted, ugyanis a reggeli testmozgás, energiával tölt el. Szóval összefoglalva : Teendő lista összeállítás, majd testmozgás, és már fókuszálhatsz is a következő feladatodra. Menni fog, mindenkinek megy, aki veszi a fáradtságot, hogy dolgozzon magán. Hajrá. 

pexels-photo.jpg

 2.  Állítsd össze a saját lejátszási zene listáidat !


Gondolj csak bele, mennyivel jobb a feladataidat zene mellett végezni. A zene bárki számára elérhető tartalom, nem szabad, hogy az életedben csak a : "Bekapcsolod a rádiót, hátha megy valami" szerepét töltse be. Igenis szánj időt arra, hogy saját lejátszási listákat állítasz magadnak össze. Alakítsd ki a saját háttérzenédet, az életedhez. A Kezdet Phiai ezt nagyszerűen megfogalmazták, talán inkább találóan, de érdemes rajta elgondolkozni : "..a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene.. a kérdés, hogy átérzed-e" . És mennyire igazuk van. Nagyjából mindenkinek megvan a stílusa, hogy milyen zenét kedvel, és mire mit szeret csinálni. Hát nem jobb egy kicsit kreatívkodni, rászánni az idődet, és kialakítani magadnak hangulat listákat? Például :  "akkor is jó lesz a kedvem, ha felrobban mellettem a tápegység" - lejátszási lista, vagy.: "most márpedig edzeni fogsz!" - lejátszási lista. Szóval értitek, ezeknek a lejátszási listáknak a hangulathoz illetve tevékenységhez köthető variálási lehetősége nagyon tágas.

mobile-phone-iphone-music-38295.jpeg
Használd a kreativitásod, és hidd el, megfogod magadnak köszönni, hogy szántál rá időt. Akár minden nap, egy újat létrehozhatsz, hiszen cselekvés közben jön meg az ihlet. Elárulom nektek, engemet a Her c. film nézése közben fogott meg ez a dolog, nagyon, mikor Joaquin Phoenix a vonaton hangulathoz illő zenét kért az okos operációs rendszerétől, és annyira irigyeltem, hogy az kimondhatatlan, így hát kialakítottam magamnak. Alakítsd ki te is, hogy gördülékenyebben mehessenek a napi feladataid, és persze jobb kedvel. Pár ilyen alkalmazás, oldal, ahol ezt megteheted : Spotify ; Soundcloud ; Youtube ; Play zene .


 3.  Tágítsd a saját világodat ! 


pexels-photo_1.jpg

 

Mindegy, hogy mi fog meg téged, lehet magad sem tudod, de szereted a régi reneszánsz festményeket, esetleg Tolsztoj írói munkásságától megváltozna az életed. Nem tudhatod, míg nem mész utána, és nem keresed nap, mint nap. Minden nap szánj rá időt, hogy feltölthesd magadat igazi minőségi szellemi tartalommal. Gyakran jobban kikapcsol egy festmény, mintha lótusz ülésben ülnél fél órán át (néha pedig az kapcsol ki jobban, mellékes). Lehet az egy jó vers, idézet, egy nagyszerűen megírt fejezet az aktuális könyvben amit olvasol, és áthathat az érzés, hogy ez most megváltoztatta a dolgokról kialakított nézetemet. És higgyétek el, nagyszerű dolog nyitottnak lenni a világra, ebben a gyönyörű korban, melyben az internet által, minden rendelkezésedre áll. Rajtad áll , hogy mennyit ismersz meg a világból, nem a pénztárcádon, aktuális helyzeteden. És tanulni, jó móka. Sok-sok felfedezést kívánok, ehhez az izgalmas utazáshoz. Ha pedig eddig is utazgattál, akkor ne felejts el minden nap beszállni abba a csónakba, és átevezni a tudás tengerén, mert szép, és izgalmas, és még sok felfedezni való vár rád kedves olvasó. 


 4.  Az elengedhetetlen rendszer.


pexels-photo-106936-large.jpeg

Azt ajánlom neked ahhoz, hogy produktívabbnak érezhesd a napjaidat, alakítsd a környezetedet saját képedre. Tedd bele a kreativitásodat , mert rengeteggel rendelkezel, meglátod. Lehet az annyi, hogy átrendezed, a régóta a szekrényben álló kacatokat, beleteszed dobozokba, címkét raksz rá, és máris tudod, mit hol kell keresni. Nagymamám mindig azt mondta, nem az a  fontos, hogy mindent tudjál , sokkal fontosabb, hogy tudjad, hol kell keresni. És nem volt igaza? Dehogynem. Ez mindenre igaz az életben , mindenre. Így hát ha egy kis rendszert alakítasz ki magad körül, akkor sokkal egyszerűbbé teheted az életedet, és elképesztően pozitív élménnyel tölt el, mikor végeztél vele, és learathatod a gyümölcsét, mikor legközelebb, tudod hol van a tizenkettes kulcs, vagy esetleg melyik szekrényben tartod azokat a ruhákat, amelyeket csakis futásra szánsz, mert kellemes benne futni. Próbáld ki, nem bánod meg. És aki egyszer rákap erre, az nem fog bírni leállni, mert látja ennek a pozitív oldalát. Jó rendszerezést, kedves olvasó. (Egyébként erről részletesebben is fogok írni, szóval ha velem tartasz, kifejtem bővebben)


 5.  Szánj időt azokra az emberekre, akiket fontosnak tartasz !

Lehet, sablonosnak tűnik, de elképesztően fontosnak tartom , hogy minden áldott nap a tevékenységeid, feladataid mellett, amit csakis magadra fordítottál , legyen energiád arra is, hogy egy két szép szót szólj annak az embernek, akit tisztelsz, megbecsülsz, és szeretnéd ha ezt ő is tudná. És erre szerintetek mi a legalkalmasabb mód? Ha közlöd vele! Téged is jó érzéssel fog eltölteni, hiszen szereted/tiszteled azt az embert és sokat jelent neked. Lehet az család, párod, lányod, fiad. Tudasd vele, semmi nem tud annál rosszabb lenni, mintsem emberek, akik szeretik egymást, ingerszegénységük végett nem tudatják a másikkal, mert arra várnak, hogy majd a másik megteszi. Ne várj arra, tedd meg te, mert az élet az egy gyönyörű utazás lehet azoknak, akik energiát fektetnek bele, de, mint minden utazásnak, egyszer ennek is vége, és ne engedd meg azt, hogy magadban tartod, mert így gyermekek nőhetnek fel rossz közérzettel, úgy, hogy nemtudták meg, hogy szeretve voltak, valahol, gondolatokban.. Közöld vele, akit szeretsz, hogy igen, szeretlek és tisztellek amiért létezel, és ahogyan létezel. Talán a reggeli futás után, ez tölthet el a legtöbb energiával, kedves olvasó. 

pexels-photo_2.jpg

Képek forrása : https://www.pexels.com/ .

Ha a cikk hasznosnak bizonyult számodra, és a továbbiakban is szeretnél hasonló cikkeket olvasni, akkor kérlek like-old facebook oldalunkat, illetve kövess minket instagramon, így mindig naprakész lehetsz! 

(a képre kattintva érhető el)

square-facebook-128.png

instagram.jpeg

                                         

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://livesmarter.blog.hu/api/trackback/id/tr5310423108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása